ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

12 Απριλίου 2014

 

Το Πατριωτικό Κοινωνικό Κίνημα, σε συνεργασία με την Δραχμή Ελληνική Δημοκρατική Κίνηση και το Ελληνικό Κοινωνικό Κίνημα, ανακοινώνουν την κοινή κάθοδό τους στις ευρωεκλογές, καθώς και το αναλυτικό πολιτικό τους πρόγραμμα.

Ο συνδυασμός θα ονομάζεται:

ΔΡΑΧΜΗ

Δραχμή Ελληνική Δημοκρατική Κίνηση

Ελληνικό Κοινωνικό Κίνημα

Πατριωτικό Κοινωνικό Κίνημα

Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του Πατριωτικού Κοινωνικού Κινήματος, είναι οι εξής:

Αργυρόπουλος Παναγιώτης, επιχειρηματίας

Κορνάρος Γεώργιος, συνταξιούχος ΟΤΕ

Παπαδημητρίου Αθανάσιος, δημοσιογράφος

Παπαδοπούλου Μαρία, ιδιωτική υπάλληλος

Φερτάκη Βασιλική (Βίκυ), φοροτεχνικός

 

 

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΩΝ

15 Ιανουαρίου 2014

Οι εκλογές Β΄ βαθμού αυτοδιοίκησης-περιφερειακές, είναι έντονα πολιτικές.

Το περιφερειακό συμβούλιο, δεν πρέπει να είναι το δεκανίκι τόσο της μνημονιακής – υπόδουλης κυβέρνησης, όσο και της «Γερμανικής» Ευρωπαϊκής ένωσης.

Ο θεσμός του Β΄ βαθμού αυτοδιοίκησης, μπορεί και πρέπει να λειτουργήσει για το συμφέρον του Ελληνικού λαού, κόντρα στην ομοσπονδοποίηση της Ευρώπης, με στόχο την Εθνική Ανεξαρτησία, την Εθνική Λαϊκή Ενότητα, την Λαϊκή Κυριαρχία, την Κοινωνική Αλληλεγγύη – Δικαιοσύνη, την άμεση Δημοκρατία, ρίχνοντας στα σκουπίδια τόσο την κυβερνητική πολιτική, όσο και την πολιτική της νεοφιλελεύθερης – νεοαποικιακής Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πρέπει να αγωνιστούμε:

· Για την ανατροπή του σημερινού πολιτικού καθεστώτος, που οδηγεί στην διάλυση των δομών της χώρας, στον τεμαχισμό και στο ξεπούλημα της

· Για την ανατροπή της πολιτικής της Γερμανικής Ευρωζώνης, η οποία επιδιώκει να μετατρέψει την Ελλάδα σε προτεκτοράτο της και τους Έλληνες σε υπόδουλους πολίτες, με στόχο να οικειοποιηθεί τον φυσικό και ορυκτό πλούτο της χώρας μας

· Για την διεκδίκηση του κατοχικού δανείου και των γερμανικών αποζημιώσεων

· Για την απαλλαγή της χώρας από τα νομισματικά και οικονομικά δεσμά της ευρωζώνης

· Για την απαλλαγή από τα δεσμά των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων

· Για την εφαρμογή της Σεισάχθειας, αναγκαία για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας

· Για την καταγγελία των συνθηκών Δουβλίνο 1 και 2, οι οποίες γιγαντώνουν το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης

· Για τον έλεγχο του χρηματοπιστωτικού συστήματος από τα δημόσιο.

Το Πατριωτικό Κοινωνικό Κίνημα, καλεί τους πολιτικούς φορείς και τους πολίτες, που συμφωνούν με το προαναφερθέν πολιτικό πλαίσιο, να δημιουργήσουν και να στελεχώσουν περιφερειακούς συνδυασμούς.

 

ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΥΠΟΘΗΚΩΝ ΤΗΣ ΑΤΕ

16 Δεκεμβρίου 2013

Η Τρίτη φάση της εφαρμογής των Μνημονίων, αυτή της αφαίρεσης των τίτλων ιδιοκτησίας από τους Έλληνες (έχει προηγηθεί η ενοχοποίηση και η φτωχοποίηση του λαού), σφραγίζεται με το μεγαλύτερο σκάνδαλο από τη σύσταση του Ελληνικού κράτους! Αυτό της μεταβίβασης του μεγαλυτέρου μέρους της αγροτικής γης σε μια ιδιωτική Τράπεζα!

Η κυβέρνηση, υποτελής όπως πάντα στις εντολές των Γερμανών, κλείνει τα μάτια στην, εδώ και δεκαετίες, παράνομη υποθήκευση ολόκληρης της περιουσίας των δανειοληπτών, κυρίως αγροτών, από την ΑΤΕ και επιχειρεί όχι μόνο να ξεπλύνει το μεγάλο αυτό έγκλημα, αλλά και να υφαρπάξει την ακίνητη περιουσία τους!

Αδιαφορεί για την οικονομική ζημιά που επέφερε η ΑΤΕ με το να υποθηκεύει περιουσίες πέραν της αξίας των δανείων, ενώ ανοίγει τον λάκκο για να πέσουν μέσα όσοι θα δεχθούν να μετατρέψουν τα δάνειά τους σε μεσοπρόθεσμη διάρκεια, αποπληρώνοντας την αξία τους στο 120% του αρχικού κεφαλαίου! Και όλα αυτά μη λαμβάνοντας υπ όψη τη ζημιά των αγροτών από την παράνομη χρήση του άρθρου 12 του Ν.4332/1929.

Οι δανειολήπτες θα πρέπει ρητά και κατηγορηματικά να απαιτήσουν να συνυπολογιστεί η ζημιά που προκλήθηκε στις περασμένες δεκαετίες από την παράνομη υποθήκευση της περιουσίας τους. Όσον αφορά την Τράπεζα Πειραιώς και μετά την ανακεφαλαιοποίηση με τα λεφτά των Ελλήνων θα πρέπει να περάσει υπό τον έλεγχο του δημοσίου.

 

 

ΕΝΙΑΙΟ ΜΕΤΩΠΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

12 Νοεμβρίου 2013

Η «Δραχμή Ελληνική Δημοκρατική Κίνηση» και το «Πατριωτικό Κοινωνικό Κίνημα», καλούν σε διάλογο όλους τους πολιτικούς φορείς, τα κινήματα και τους ενεργούς πολίτες για τη δημιουργία ενιαίου μετώπου ανατροπής του Μνημονίου, με επιστροφή στο εθνικό νόμισμα και επίκεντρο την αυτοδύναμη ανάπτυξη, την εθνική ανεξαρτησία, την κοινωνική αλληλεγγύη και προοπτική τη συγκρότηση κοινών ψηφοδελτίων στις επερχόμενες εκλογές.

Σχετικά με τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου, προτείνουμε, η πορεία μετά την Αμερικανική Πρεσβεία, να κατευθυνθεί στη Γερμανική Πρεσβεία, για να κατατεθεί η αντίθεση του Ελληνικού λαού στη Γερμανική Ευρωζώνη και στο Γερμανικό ευρώ, που είναι οι κυρίως υπεύθυνοι για την καταδυνάστευση και την καταστροφή της χώρας μας.

 

 

ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΟΥ “ΠΛΙΑΤΣΙΚΟΥ” ΤΩΝ ΠΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ

9 Οκτωβρίου 2013

 

Η αρπαγή των τίτλων κάθε είδους ιδιοκτησίας που κατέχουν οι Έλληνες εισέρχεται πια στην πιο στιγνή μορφή της. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με την κρατική περιουσία.

Η διαδικασία «εξοικείωσης» των πολιτών με την ιδέα του ξεσπιτώματος καλλιεργήθηκε σταδιακά.

Στην αρχή ήταν οι ενοχές για την κατάντια της χώρας, στη συνέχεια φτάσαμε στην φτωχοποίηση των Ελλήνων και τώρα πια περάσαμε στην αρπαγή των τίτλων ιδιοκτησίας.

Η χώρα μας διαθέτει μεγάλα πλεονεκτήματα, τόσο στον γεωπολιτικό, όσο και στον οικονομικό τομέα.

Η αρπαγή των τίτλων αποτελεί για το Βερολίνο μια πανεύκολη διαδικασία, η οποία διεκπεραιώνεται από τα εδώ ενεργούμενά του. Οι αδίστακτοι υποτακτικοί, οι οποίοι υπακούουν τυφλά στα κελεύσματα της Μέρκελ, δείχνουν να μην πτοούνται μπροστά στη δυστυχία που προκαλούν καθημερινά.

Η συνεχιζόμενη υπερφορολόγηση των Ελλήνων ένα μόνο στόχο έχει. Να επιταχύνει τη διόγκωση των ατομικών χρεών των πολιτών. Το γεγονός αυτό δεν έχει να κάνει με την αδυναμία του μέσου έλληνα να ανταποκριθεί στις λογικές οικονομικές υποχρεώσεις του, αλλά με μια ληστρική πολιτική των Γερμανών που εφαρμόζει πιστά η ελληνική κυβέρνηση, η οποία δρα ως διεκπεραιωτής των συμφερόντων του Βερολίνου.

Δεν πρέπει ποτέ να αποδεχθούμε αυτήν την πολιτκή, ούτε και να νομιμοποιήσουμε όλες αυτές τις διαδικασίες που αντιβαίνουν στα συμφέροντα του Ελληνικού λαού.

Καλούμε όλες τις δυνάμεις που αντιτίθενται στην πολιτική της κυβέρνησης να τοποθετηθούν δημόσια και να δηλώσουν ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν θα αναγνωρίσουν ποτέ καμιά διαδικασία αρπαγής των τίτλων ιδιοκτησίας που απορρέει από τις συμφωνίες των μνημονίων.

 

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΑΔΙΕΞΟΔΩΝ ΤΡΟΦΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΒΙΑ

23 Σεπτεμβρίου 2013

Οι λανθασμένες πολιτικές επιλογές των προηγούμενων «μνημονιακών» κυβερνήσεων και η συνέχεια, μιας αποδεδειγμένα αποτυχημένης πολιτικής, της κυβέρνησης Σαμαρά, δημιούργησαν και συσσώρευσαν ποικίλα αδιέξοδα. Η συνεχιζόμενη εξαθλίωση του Ελληνικού λαού, η μετανάστευση και η ασταμάτητη δημογραφική αλλοίωση, ταυτόχρονα με τη διάλυση του κρατικού μηχανισμού, το κόψιμο των κοινωνικών παροχών και την καταστροφή της οικονομίας δημιουργούν μια εξαρθρωμένη και άτακτη κοινωνία, όπου εύκολα μπορούν να παραχθούν φαινόμενα πολιτικής και κοινωνικής αστάθειας με επικίνδυνα επακόλουθα. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για επιπλέον σκληρές αποφάσεις και επιβαρύνσεις σε βάρος των πολιτών, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι επιθυμίες και τα συμφέροντα μερικών ευρωπαϊκών κρατών, κυρίως «φίλων και συμμάχων της ενωμένης Ευρώπης», που στόχο έχουν τους τίτλους της ελληνικής ιδιοκτησίας. Ο «φερετζές» όλων αυτών των σχεδίων και μεθοδεύσεων είναι η Χρυσή Αυγή. Η παραπλανητική «πατριωτική» και «κοινωνική» της δράση αποτελεί το εργαλείο της εξουσίας για την υλοποίηση των σχεδίων τους. Ο Ελληνικός Λαός βρίσκεται μπροστά στις πιο κρίσιμες στιγμές, όσον αφορά τη επιβίωσή του. Η αναγκαιότητα για τη συγκρότηση ενός Πατριωτικού Μετώπου που θα έχει ως κύριο στόχο την Εθνική Κυριαρχία, την έξοδο από την ευρωζώνη με παράλληλη απελευθέρωση από τα μνημόνια και τη διαμόρφωση μιας άλλης Εθνικής οικονομικής πολιτικής, είναι σήμερα το ζητούμενο και η ελπίδα για το αύριο.

 

 

ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΔΙΧΑΣΜΟ

20 Αυγούστου 2013

 

Το περιστατικό του θανάτου του άτυχου παλικαριού, όπου έχασε τη ζωή του για 1.20 ευρώ, καθώς και τα γεγονότα που εξελίχθηκαν, όπως και άλλα παρόμοια περιστατικά που βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας, σηματοδοτούν την πορεία που τείνει να πάρει η ελληνική κοινωνία. Τα κόμματα εξουσίας έχοντας μετατρέψει κομμάτι του κρατικού μηχανισμού σε υποτακτικούς των εδώ γκαουλάιτερ, προσπαθούν να δημιουργήσουν ομάδες φανατικών οπαδών των γερμανικών επιλογών με τη μορφή σύγχρονων ταγματασφαλιτών – δοσίλογων, οδηγώντας παράλληλα τη χώρα σε επικίνδυνα μονοπάτια. Βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία, με βάση τα σχέδια των Γερμανών, που έχουν στόχο τη διάλυση της οικονομίας, της κοινωνικής συνοχής και τη δημογραφική αλλοίωσή της χώρας. Διασπούν την αλληλεγγύη και αναγορεύουν σε βασικές αξίες την κυριαρχία των γερμανικών συμφερόντων, ευθυγραμμιζόμενοι με τα σχέδια επίθεσης που δέχεται ο ελληνισμός σε Ελλάδα και Κύπρο. Οφείλουμε να αντισταθούμε ως κοινωνία και ως άτομα στα πιο κακόβουλα σχέδια που μας οδηγούν σε μια νέα εμφυλιοπολεμική πορεία. Η διατήρηση της φτωχοποίησης μας οδηγεί σε οριστική εξαφάνιση και κάτι τέτοιο δεν θα πρέπει να το επιτρέψουμε. Σήμερα οι ίδιοι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να σταθούν αλληλέγγυοι σε όσους έχασαν την όποια δυνατότητα επιβίωσης. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την άμεση αλληλεγγύη και κατανόηση ανάμεσα στους έλληνες. Το Πατριωτικό Κοινωνικό κίνημα καλεί τους πολίτες σε αυτοοργάνωση, με στόχο την αλληλεγγύη για την ανατροπή των πολιτικών της Γερμανίας προς τη χώρα μας. Τα περιθώρια στενεύουν, η ζωή μας έγινε πολύ φθηνή για τους Γερμανούς και τα εδώ ενεργούμενά τους.

 

ΟΧΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ. ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

13 Αυγούστου 2013

Διαφήμιση

Αφού πρώτα εξαθλίωσε οικονομικά τον Ελληνικό Λαό, οδηγώντας τον στην πλήρη φτωχοποίηση, το πολιτικό σύστημα προχωρά τώρα με γοργούς ρυθμούς στο επόμενο βήμα του σχεδίου του το οποίο είναι η μεταφορά των τίτλων ιδιοκτησίας των Ελλήνων στα χέρια των Γερμανών. Το ζητούμενο πια είναι οι πλειστηριασμοί. Τα οικονομικά αδιέξοδα που έχουν διαμορφωθεί στη μεσαία και κατώτερη ελληνική οικογένεια, μετά από τέσσερα σχεδόν χρόνια καταστροφικής πολιτικής, ανοίγουν τον δρόμο της αφαίρεσης της ατομικής ιδιοκτησίας. Εδώ είναι και ο ρόλος των πολιτικών κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου, τα οποία με τον τρόπο που καταθέτουν τις θέσεις τους βάζουν, πλέον, πλάτες στην αφαίρεση των τίτλων ιδιοκτησίας. Όλες οι συζητήσεις των τελευταίων ημερών περιορίζονται αποκλειστικά στην πρώτη κατοικία, λες και η υπόλοιπη περιουσία των Ελλήνων είναι για πέταμα. Όλοι προτάσσουν «τα στήθη τους», δηλώνοντας ότι δεν θα περάσει η αρπαγή της πρώτης κατοικίας, αλλά σιωπούν για το τι μέλλει γενέσθαι με την υπόλοιπη περιουσία των πολιτών που βρίσκεται στον αέρα. Το συμπέρασμα που βγαίνει αβίαστα είναι ότι εκεί δεν θα θέσουν «τα στήθη τους», αλλά θα βάλουν και πάλι, όπως το έχουν κάνει άπειρες φορές, τις « πλάτες» τους. Για το Πατριωτικό Κοινωνικό Κίνημα δεν μπορούν να μπαίνουν τέτοια ψευτοδιλήμματα, τα οποία στην ουσία αποπροσανατολίζουν. Η μόνη λύση για τη χώρα βρίσκεται στην επανεκκίνηση της οικονομίας. Στους πλειστηριασμούς που επιβάλει η Γερμανία, προκειμένου να αρπάξει την περιουσία των Ελλήνων, εμείς προτάσσουμε την μοναδική λύση που είναι η γενική διαγραφή των χρεών προ τις τράπεζες και το δημόσιο. ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ εδώ και τώρα!

 

ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ “ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ” ΚΑΙ “ΔΡΑΧΜΗΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ”

2 Ιουλίου 2013

Τη συμπόρευσή τους στον αγώνα για εθνική ανεξαρτησία, κοινωνική αλληλεγγύη, αυτοδύναμη ανάπτυξη και ανατροπή του Μνημονίου επισημοποίησαν, χθες, τα στελέχη των κομμάτων του «Πατριωτικού Κοινωνικού Κινήματος» και της «Δραχμής- Ελληνική Δημοκρατική Κίνηση Πέντε Αστέρων». Στη συνάντηση, μετά από διεξοδική ανάλυση των θέσεων των δύο σχηματισμών, διαπιστώθηκε η ταύτιση σε πολιτικές θέσεις, όπως: – Η επιστροφή στο Εθνικό νόμισμα, που έχει ως αποτέλεσμα την απαλλαγή της χώρας από τα δεσμά του ευρώ, των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων που απορρέουν από αυτά. – Η ανατροπή του σημερινού καθεστώτος, που οδηγεί στην διάλυση των δομών της χώρας, στον τεμαχισμό και στο ξεπούλημά της, στην αρπαγή της ιδιωτικής περιουσίας. – Η άρνηση πληρωμής του παράνομου χρέους. – Η Σεισάχθεια, αναγκαία για την επανεκκίνηση της Ελληνικής Οικονομίας. – Ο έλεγχος του χρηματοπιστωτικού συστήματος από το Δημόσιο και ο διαχωρισμός των εμπορικών από τις επενδυτικές τράπεζες. – Η καταγγελία της συνθήκης Δουβλίνο 2, η οποία βοηθά στην δημιουργία του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης. Αποφασίστηκε κοινή δράση για τα παραπάνω, που έχουν ως στόχο: – Την αυτοδύναμη ανάπτυξη της πατρίδας μας – Την Εθνική Ανεξαρτησία – Αξιοπρέπεια – Την Εθνική Λαϊκή Ενότητα – Την Κοινωνική Αλληλεγγύη – Δικαιοσύνη

 

Η ΕΡΤ ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

12 Ιουνίου 2013

  Η κυβέρνηση υπακούοντας τυφλά στις εντολές της Τρόικας, αποφάσισε πραξικοπηματικά το κλείσιμο της ΕΡΤ , οδηγώντας, εν μια νυκτί, στην ανεργία 2.800 εργαζομένους της! Για να δικαιολογήσει την απόφασή της, μάλιστα, επικαλέστηκε ότι στην κρατική ραδιοτηλεόραση υπήρχε «αδιαφάνεια και κακοδιαχείριση», αποσιωπώντας, σκοπίμως, ότι τα φαινόμενα αυτά τα κατήγγειλαν πρώτοι , εδώ και 1,5 χρόνο, οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ και ζήτησαν να επιληφθεί η ελληνική δικαιοσύνη! Το κλείσιμο της κρατικής ραδιοτηλεόρασης αποτελεί ένα ακόμη κομμάτι του σχεδίου της πλήρους διάλυσης των δημοκρατικών θεσμών και του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας σε ιδιώτες. Επιχειρούν να εγκαθιδρύσουν ένα ελεγχόμενο, καθόλα, δίκτυο μέσων μαζικής ενημέρωσης, το οποίο θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα των δανειστών μας και των εγχώριων συνεργατών τους. Το Πατριωτικό Κοινωνικό Κίνημα δεσμεύεται για τη λειτουργία ενός κοινωνικοποιημένου δικτύου ενημέρωσης, το οποίο θα κατοχυρώνει τη δημοκρατία και την ισηγορία στη χώρα μας.

 

Η ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

30 Μαϊου 2013

Στο πλαίσιο του γενικού ξεπουλήματος, η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη, πέρασε στην ιδιοκτησία του ΤΑΙΠΕΔ και τον ιερό χώρο του σκοπευτηρίου της Καισαριανής, σύμβολο του αντιγερμανικού – αντικατοχικού αγώνα.


Θα διατηρηθεί ένα μικρό μέρος, όπου βρίσκεται το μνημείο και ο τοίχος του σκοπευτηρίου, στον οποίο εκτελέσθηκαν από τους Γερμανούς Έλληνες αγωνιστές, οι οποίοι υποδείχθηκαν από τους περιβόητους μαυροκουκουλάδες – δοσίλογους – γερμανοτσολιάδες και ταγματασφαλίτες.

Οι σύγχρονοι συνεργάτες των Γερμανών, σκέφτονται να οικοδομήσουν κατοικίες και λοιπές κτιριακές εγκαταστάσεις στην Α΄ Ζώνη Υμηττού, όπου απαγορεύεται η δόμηση και στην Β΄ Ζώνη, όπου επιτρέπονται μόνο ήπιες αθλητικές και λοιπές πολιτιστικές εγκαταστάσεις.

Η οικοδόμηση θα ανατεθεί στον εθνικό εργολάβο, προστάτη και συνεργάτη του σημερινού πολιτικού συστήματος, ο οποίος θα χρησιμοποιήσει ως εργάτες, παράνομους μετανάστες, μεγιστοποιώντας το κέρδος του, επιβαρύνοντας ταυτόχρονα την εθνική οικονομία και τα υπό κατάρρευση ασφαλιστικά ταμεία.
Τα ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά υλικά και συστήματα, θα είναι, φυσικά,  γνωστής γερμανικής εταιρείας, με μεγάλη προσφορά στα ταμεία των κομμάτων εξουσίας.

Στα ρετιρέ, τα οποία θα έχουν οπτικό πεδίο στον τοίχο των εκτελέσεων, προτείνουμε να φιλοξενηθούν η Κα Μέρκελ και ο Κος Σόιμπλε, για να θυμούνται τις θηριωδίες των προγόνων τους απέναντι στον ελληνικό λαό και να χαίρονται για την ιδεολογική συνέχεια και το DNA που φέρουν ως γνήσιοι απόγονοι βανδάλων, Ούνων, Γότθων, Βησιγότθων κ.λ.π.

Στον χώρο του σκοπευτηρίου, που δεν θα ισοπεδωθεί, πιθανόν οι Γερμανοί να διοργανώνουν σεμινάρια κατά της διαφθοράς.
Το Πατριωτικό Κοινωνικό Κίνημα, προτείνει στον ελληνικό λαό, όταν γίνουν εκλογές με την ψήφο του να στήσει το μετα-μεταπολιτευτικό σύστημα, τους σύγχρονους δοσίλογους και ταγματασφαλίτες, καθώς και τους συνεργάτες τους, ντόπιους και ξένους, στον τοίχο του σκοπευτηρίου της Καισαριανής, σηματοδοτώντας την εθνική του ανάταση.

 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΩΝ ΠΚΚ – ΕΠΑΜ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΠΑΝΕΘΝΙΚΟΥ – ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ

25 Μαίου 2013

Στο πλαίσιο των συναντήσεων ανταλλαγής πολιτικών απόψεων, την αμοιβαία κατανόηση πολιτικών θέσεων και προταγμάτων, τη δημιουργία καλού κλίματος αλλά και σύσφιξης σχέσεων, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23 Μαΐου 2013, προγραμματισμένη συνάντηση μεταξύ των αντιπροσωπειών του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (Ε.ΠΑ.Μ.) και του Πατριωτικού Κοινωνικού Κινήματος (Π.Κ.Κ).

Στη συνάντηση αυτή και μετά από διεξοδική ανάλυση των θέσεων των δύο Κινημάτων, διαπιστώθηκε η ταύτισή τους σε μια σειρά πολιτικών προταγμάτων όπως επιγραμματικά αναφέρονται μερικά εξ αυτών που είναι: η πάλη για την ανατροπή του σημερινού καθεστώτος που οδηγεί στη διάλυση των δομών της χώρας, στον τεμαχισμό και το ξεπούλημά της, η άρνηση πληρωμής του παράνομου χρέους, η διεκδίκηση του κατοχικού δανείου και των γερμανικών αποζημιώσεων, η απαλλαγή της χώρας από τα δεσμά του ευρώ, η υιοθέτηση εθνικού νομίσματος, η σεισάχθεια, η κατοχύρωση ενός νέου Συντάγματος του ίδιου του Λαού, μέσω της διαδικασίας της Συντακτικής Συνταγματικής Αναθεώρησης.  Η συνάντηση και η συζήτηση που έγινε μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών, πιστεύουμε ότι αποτελεί την αρχή ενός ουσιαστικού διαλόγου, που συμφωνήθηκε να ενισχυθεί παράλληλα με τη συμμετοχή των μελών των δύο μερών σε κοινές δράσεις, ώστε να σφυρηλατηθεί ακόμη περισσότερο η ενότητα και οι υπάρχοντες δεσμοί.   
Στόχος της όλης προσπάθειας είναι η συγκρότηση ενός πανεθνικού -πατριωτικού μετώπου και η ισχυροποίηση των άφθαρτων πολιτικών δυνάμεων που θα παλέψουν για τη νίκη του Λαού. 

ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ                                 

    ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

 

 

ΜΕ ΞΕΝΑ ΚΟΛΛΥΒΑ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ

22 Μαίου 2013

Η Πειραιώς αντικαθιστά το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων;

Αφού πρώτα πούλησαν, αντί πινακίου φακής, την Αγροτική Τράπεζα τώρα δίνουν στον αγοραστή της το δικαίωμα να ασκεί και κυβερνητική πολιτική! Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε ότι θα παραχωρήσει 5000 στρέμματα σε νέους αγρότες, δείχνοντας την «μεγαλοθυμία» της διοίκησής της. Η συγκεκριμένη έκταση αποτελεί ένα απειροελάχιστο κομμάτι της ελληνικής γης, που η συγκεκριμένη Τράπεζα έλαβε απλόχερα ως «προίκα», μέσω των ενυπόθηκων δανείων των αγροτών της χώρας μας. Με ξένα κόλλυβα, δηλαδή, τσάμπα μνημόσυνο! Δίκαια η εξαγγελία αυτή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως «χλευασμός» προς όλους τους έλληνες, από τη στιγμή που στην Τράπεζα Πειραιώς έχει περιέλθει περισσότερο από το 50% της συνολικής έκτασης της ελληνικής αγροτική γης. Η κυβέρνηση καλείται, πλέον, να απαντήσει στο ερώτημα για το εάν την αγροτική πολιτική της χώρας την έχει αναλάβει και επίσημα η τράπεζα Πειραιώς. Ποιος λαμβάνει τις αποφάσεις στον τομέα της αγροτικής παραγωγής, της διατροφής και της εκπαίδευσης των αγροτών; Ο κ. Σαμαράς ή ο κ. Σάλας; Το Πατριωτικό Κοινωνικό Κίνημα, το οποίο έχει ως βασική θέση την εθνικοποίηση των Τραπεζών, δεσμεύεται ρητά και κατηγορηματικά για την επιστροφή όλης της αγροτικής γης στους πραγματικούς δικαιούχους της, δηλαδή στους αγρότες και στους υγιείς συνεταιρισμούς της χώρας μας.

 

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΚΑΙ ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ

1 Μαϊου 2013

Άλλη μια πρωτομαγιά βρίσκει τους έλληνες εργαζόμενους εξαθλιωμένους, ταπεινωμένους, με μισθούς πείνας, χωρίς δικαιώματα και με την απειλή της ανεργίας να πλανάται γύρω τους. Άλλη μια εργατική πρωτομαγιά βρίσκει τα ελληνικά νοικοκυριά πνιγμένα στη φτώχεια, στην απόγνωση, στους φόρους, στα χαράτσια και στα χρέη. Άλλη μια εργατική πρωτομαγιά βρίσκει χιλιάδες έλληνες άστεγους, στριμωγμένους στα συσσίτια, χωρίς παρόν και μέλλον. Για να μην ξαναζήσουμε άλλη μια τέτοια πρωτομαγιά η Σεισάχθεια θα πρέπει να γίνει κυρίαρχο αίτημα όλων μας. Ολική διαγραφή των χρεών των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων προς τις Τράπεζες και το Δημόσιο εδώ και τώρα!

 

Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΑΛΩ

30 Απριλίου 2013

Για μια ακόμα φορά, γινόμαστε μάρτυρες σε εγκλήματα κατά του Ελληνισμού, από την παγκόσμια διακυβέρνηση, καθώς και από την Γερμανοκρατούμενη Ευρωζώνη.

Η οριακή πλειοψηφία του Κυπριακού κοινοβουλίου, δυστυχώς, ενήργησε όπως και του Ελληνικού, επικυρώνοντας το μνημόνιο που επιβλήθηκε από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την ευρωζώνη.

Στρατηγική πολιτική του μνημονίου, είναι η   εξαθλίωση – κατάρρευση και χειραφέτηση του Κυπριακού λαού, με στόχο την καταλήστευση των πλουτοπαραγωγικών πόρων, κυρίως των υδρογονανθράκων της Κύπρου.

Καλούμε όλους τους Έλληνες, να σταθούν αλληλέγγυοι, τόσο στους Έλληνες της Μητρόπολης του Ελληνισμού, όσο και στους Ελληνοκύπριους, στις δύσκολες ώρες που περνούν, αλλά και πρόκειται να περάσουν. 

Θυμίζουμε, ότι οι Γερμανοί ιστορικά μπορεί να κερδίζουν μάχες, αλλά στο τέλος χάνουν πάντα τον πόλεμο.

Χαιρετίζουμε την πολιτική κίνηση των πολιτικών φορέων της Κύπρου, που προτείνουν την έξοδο από το ευρώ και επιστροφή σε εθνικό νόμισμα, ύστερα από δημοψήφισμα.
  
Την ίδια πρόταση έχουμε καταθέσει ως Πατριωτικό Κοινωνικό Κίνημα και για την Ελλάδα, ζητώντας την δημιουργία ενός ευρύτερου πατριωτικού μετώπου, το οποίο θα ανατρέψει την πολιτική της Γερμανίας, ύστερα από καταγγελία του επαχθούς χρέους, την ακύρωση των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων που απορρέουν από αυτά, την έξοδο από την ευρωζώνη και επιστροφή σε εθνικό νόμισμα, την σεισάχθεια, την εθνικοποίηση των τραπεζών.

Ήρθε η ώρα να συζητήσουμε σοβαρά για κοινό εθνικό νόμισμα των δύο Ελληνικών κρατών.

Σήμερα, μόνο με οικονομική συνεργασία των χωρών του Νότου της Ευρώπης, καθώς και με χάραξη εθνικής οικονομικής πολιτικής, μπορούμε να ξεφύγουμε από την σχεδιασμένη οικονομική ύφεση.

Ο Ελλαδικός και Κυπριακός λαός, πρέπει να σταθούν αμείλικτοι, όσον αφορά την τιμωρία των ενόχων που μας οδήγησαν στην σημερινή Εθνική καταστροφή.

Οι πολιτικοί και οικονομικοί παράγοντες, επίγονοι των δοσίλογων των Γερμανών, καθώς και τα γιουσουφάκια που ακολουθούν την Φαναριώτικη πολιτική της Υψηλής Πύλης, θα λογοδοτήσουν πέρα από την κοινωνία, στη δικαιοσύνη και θα εθνικοποιηθεί η προσωπική τους περιουσία. 

 

ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ

26 Απριλίου 2013

Με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2013, ανοιχτή ομιλία συζήτηση με θέμα: «Σεισάχθεια. Διαγραφή των χρεών. Λύση ή ουτοπία;» Την εκδήλωση διοργάνωσαν το Πατριωτικό Κοινωνικό Κίνημα, η Κίνηση Πολιτών Άρδην και το ΕΠΑΜ. Οι ομιλητές: Πέτρου Γρηγόρης (Πατριωτικό Κοινωνικό Κίνημα), Γιώργος Καραμπελιάς (Άρδην) και Όθωνας Κουμαρέλλας (ΕΠΑΜ), αναφέρθηκαν στην οικονομική κρίση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, στο δημόσιο χρέος και στην οικονομική θέση της Ελλάδας, συνδυασμένη με την γεωστρατηγική της θέση και τις διεθνείς πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις. Ακολούθησαν τοποθετήσεις από το κοινό. Κοινός τόπος ήταν ότι η Σεισάχθεια είναι αναγκαία λύση για την επανεκκίνηση της οικονομίας, σε συνδυασμό με τη χάραξη εθνικής οικονομικής στρατηγικής. Οι τρεις προαναφερθέντες πολιτικοί φορείς συμφώνησαν στη δημιουργία συντονιστικής επιτροπής, η οποία, στο πλαίσιο της αντιμνημονιακής πολιτικής, θα αναπτύξει δράσεις σε όσους τομείς μπορεί να υπάρξει κοινός πολιτικός στόχος, με πρωταρχικό τη Σεισάχθεια.

 

ΑΝΟΙΧΤΗ ΟΜΙΛΙΑ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ

19 Απριλιου 2013

Το Πατριωτικό Κοινωνικό Κίνημα, το ΕΠΑΜ και η Κίνηση Πολιτών Άρδην διοργανώνουν, τη Δευτέρα 22 Απριλίου, στις 20.00 μ.μ., συζήτηση με θέμα: «Σεισάχθεια, διαγραφή των χρεών νοικοκυριών και επιχειρήσεων προς το Δημόσιο και τις Τράπεζες. Λύση ή Ουτοπία»; Για το θέμα θα μιλήσουν οι Γ. Καραμπελιάς, ΚΠ Άρδην, Όθ. Κουμαρέλλας, ΕΠΑΜ, και Γρ. Πέτρου, ΠΚΚ. Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στον χώρο πολιτισμού και πολιτικής του Άρδην, Ξενοφώντος 4, 6ος όροφος, Σύνταγμα.

 

 

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ….”ΣΚΟΥΡΙΕΣ”

16 Απριλίου 2013

Εάν θα επιχειρούσε κανείς να περιγράψει μονολεκτικά την αναπτυξιακή πολιτική της κυβέρνησης, τότε η λέξη “Σκουριές” θα ήταν η πλέον κατάλληλη και θα ανταποκρινόταν πλήρως στην σημερινή πραγματικότητα. Μια πολιτική εξόχως αρνητική, από πλευράς διαχείρισης και οικονομικού αποτελέσματος, η οποία ενοποιεί τόσο την οικολογική καταστροφή, όσο και την επιβολή της δήθεν έννομης τάξης. Το σχέδιο Σκουριές αποτελεί μια αντιγραφή αυτού της Κερατέας, δείχνοντας, για άλλη μια φορά, το πραγματικό πρόσωπο της κυβέρνησης των ανδρεικέλων του Βερολίνου. Η κυβέρνηση αυτοεπιβεβαιώνει, εκ νέου, τον τίτλο της “κατοχικής”, ξεπουλώντας την εθνική περιουσία, καταστρέφοντας την σπάνια φυσική ομορφιά της χώρας, αδιαφορώντας για το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της. Κλείνει τα μάτια στις τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης της χώρας, μέσω εναλλακτικών και σύγχρονων μορφών δράσεων, υποβαθμίζει τις όποιες άλλες οικονομικές δραστηριότητες της περιοχής και επιχειρεί να επιβάλλει τα σχέδιά της με κάθε μορφή βίας. Η χώρα, πλέον, βαδίζει σε δύσβατα και αδιέξοδα μονοπάτια, τα οποία σχεδιάζουν επικίνδυνοι διαχειριστές της εξουσίας, παρόμοιοι με αυτούς που αναδείχθηκαν σε υπανάπτυκτες περιοχές του κόσμου. Επειδή ο κατήφορος των ανεύθυνων κυβερνώντων δεν έχει τέλος, στην προσπάθειά τους να ικανοποιήσουν το τέρας του Δ’ Ράιχ, οφείλουμε, για άλλη μια φορά, να τονίσουμε ότι ο μόνος δρόμος για αντίσταση είναι η οργάνωση των κινημάτων, με στόχο την προάσπιση της δημοκρατίας και την απαλλαγή από τα ενεργούμενα των Γερμανών.

 

 

ΑΚΡΑΤΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΒΙΑ ΣΕ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ

13 Απριλίου 2013

Τις τελευταίες ημέρες έχουν αυξηθεί δραματικά τα φαινόμενα άκρατης βίας εκ μέρους των ΜΑΤ σε βάρος κοινωνικών ομάδων και πολιτών, με την πλειοψηφία των μέσων μαζικής ενημέρωσης να αναπαράγουν τις εικόνες αυτές και να τις προβάλουν συνεχώς καθημερινά. Το γεγονός ότι οι δυνάμεις καταστολής επεμβαίνουν, με τον πλέον βίαιο τρόπο, χωρίς λόγο και αιτία, σε κάθε εκδήλωση διαμαρτυρίας των ελλήνων πολιτών μόνο τυχαίο δεν είναι. Στόχος τους είναι να μας κάνουν να νοιώσουμε τον φόβο τους, να τρέμουμε και μόνο στην εικόνα της παρουσίας τους, να μην αντιδρούμε, να μην διαμαρτυρόμαστε. Μας θέλουνε σκυφτούς, πειθήνιους και άβουλους, προκειμένου έτσι να δεχόμαστε, χωρίς την παραμικρή αντίσταση, το οτιδήποτε. Δυστυχώς η ιστορία δεν τους έχει διδάξει τίποτα. Αλλιώς θα γνώριζαν ότι όσοι προσπάθησαν να φιμώσουν και να τρομοκρατήσουν τον ελληνικό λαό, τόσο στο πρόσφατο όσο και στο απώτερο παρελθόν, κατάφεραν ακριβώς το αντίθετο!

 

ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΑΡΠΑΓΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

9 Απριλίου 2013

Οι τελευταίες εξελίξεις στον Τραπεζικό τομέα δεν προκαλούν μόνο θλίψη στους έλληνες πολίτες αλλά και εύλογες ανησυχίες, οι οποίες μάλιστα επιτείνονται εξαιτίας της άβουλης στάσης των εδώ κυβερνώντων και των κινήσεων χειραγώγησης του συστήματος από τους Γερμανούς. Η δεύτερη φάση, η οποία προβλέπει την αρπαγή της περιουσίας των ελλήνων, δημόσιας και ιδιωτικής, μέρος της τριλογίας «φτωχοποίηση – αρπαγή της περιουσίας – διάλυση της χώρας», βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, γεμίζοντας με οργή, απόγνωση και αγανάκτηση τον Ελληνικό λαό. Οι εκπρόσωποί μας στο κοινοβούλιο παρακολουθούν άβουλοι, χωρίς θέσεις και σθένος, τα όσα διαδραματίζονται αυτές τις ημέρες και επιλέγουν να μείνουν απλοί θεατές στις εξελίξεις που έρχονται τους επόμενους μήνες. Το δίλημμα εκλογές ή κυβέρνηση «εθνικής ενότητας» δεν αφήνει και πολλά ψήγματα για αισιοδοξία, από τη στιγμή που απουσιάζει η πρόταση της άμεσης καταγγελίας του χρέους και της επιστροφής σε εθνικό νόμισμα, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για τη χάραξη εθνικής οικονομικής πολιτικής. Για το Πατριωτικό Κοινωνικό Κίνημα η λύση μπορεί να προέλθει μόνο μέσα από τη συγκρότηση ενός Πατριωτικού Μετώπου, το οποίο θα ενώσει όλες τις δυνάμεις που έχουν ως πρωταρχικό στόχο την απόρριψη των μνημονίων, τη μονομερή καταγγελία του χρέους, καθώς και τη Σεισάχθεια, ως το κομβικό σημείο για την μεγάλη Αλλαγή και την Απελευθέρωση.

 

 

ΕΥΡΩΣΚΕΠΤΙΚΙΣΤΕΣ Ή ΕΥΡΩΛΙΓΟΥΡΗΔΕΣ

3 Απριλίου 2013

 

Το οικονομικό αδιέξοδο της οικονομικής-νομισματικής πολιτικής, που έχει ως μοχλό της και Θεό της το Ευρώ, έχει ως κατάληξη την ανεξέλεγκτη αύξηση της ανεργίας, την συρρίκνωση των μισθών και συντάξεων, το φαινόμενο της αύξησης των οικογενειών που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, την αύξηση των αστέγων, την υπερχρέωση των Ελλήνων στις τράπεζες, το κράτος και τα ασφαλιστικά ταμεία, την διάλυση της πρωτογενούς παραγωγής. Σήμερα βιώνουμε μια ευρωζώνη όπου η Γερμανία με τους συνεργάτες της, με όχημα το Ευρώ, καταληστεύει το φτωχό νότο, στοχεύοντας στην εξαγορά των πλουτοπαραγωγικών πηγών του αντί πινακίου φακής, υπονομεύοντας Εθνικές συνειδήσεις και Λαϊκές κατακτήσεις. Μέσα σε αυτό το πολιτικό περιβάλλον τα κόμματα εξουσίας, και όχι μόνο, υπηρέτες ξένων και ντόπιων συμφερόντων, στηρίζουν το σημερινό οικονομικό μοντέλο, διατηρώντας τις καρέκλες τους και εξαγοράζοντας τις όποιες απολαβές τους, αποκαλούμενοι από την πλειοψηφία πλέον του Ελληνικού λαού ως ευρωλιγούρηδες. Από την άλλη πλευρά, πολιτικά πρόσωπα καθώς και φορείς, εμφανίζονται και αυτοαποκαλούνται ως ευρωσκεπτικιστές, προσπαθώντας να ελέγξουν και να εκμεταλλευτούν την λαϊκή αγανάκτηση, χωρίς να προτείνουν συγκεκριμένες λύσεις-προτάσεις. Το Πατριωτικό Κοινωνικό Κίνημα, σεβόμενο τις αρχές του, δηλώνει ότι τη λύση πρέπει να την δώσει ο Ελληνικός Λαός με δημοψήφισμα, αφού τεθούν όλες οι απόψεις δημοκρατικά και ισότιμα.

 

 

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΚΟΙΝΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ

27 Μαρτίου 2013

Η χώρα μας σήμερα διαλύεται, τεμαχίζεται και ξεπουλιέται. Ο λαός της εξαθλιώνεται και εξοντώνεται. Η Ελλάδα μετατρέπεται σε αποικία. Ο Ελληνισμός δέχεται συντονισμένες αλλεπάλληλες επιθέσεις, οι οποίες έχουν ως αποκλειστικό στόχο τον αφανισμό του. Οι ελληνικές πολιτικές ηγεσίες των κομμάτων εξουσίας, έχουν υποταχθεί πλήρως στα σχέδια των δυνάμεων κατοχής και δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους, υποθηκεύοντας το μέλλον και την ύπαρξη της χώρας μας και των πολιτών της. Ήρθε η ώρα για τη δημιουργία ενός κοινού πατριωτικού μετώπου, το οποίο θα αγωνιστεί για την ανατροπή των σχεδίων των κατοχικών κυβερνήσεων και των εντολέων τους. Οι όροι της οικοδόμησης του κοινού πατριωτικού μετώπου θα πρέπει να είναι προσδιορισμένοι με απόλυτη σαφήνεια και να έχουν ως αφετηρία τα παρακάτω: – Καταγγελία και ανατροπή της πολιτικής της Γερμανίας, η οποία επιδιώκει να μετατρέψει την Ελλάδα σε προτεκτοράτο της και τους Έλληνες σε υπόδουλους πολίτες, με στόχο να οικειοποιηθεί τον φυσικό και ορυκτό πλούτο της χώρας μας. -Μονομερής καταγγελία του επαχθούς χρέους, ακύρωση των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων που απορρέουν από αυτά. – Έξοδος από την ευρωζώνη και επιστροφή σε εθνικό νόμισμα. – Διαγραφή όλων των χρεών των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων προς τις Τράπεζες και το Δημόσιο. -Επιστροφή όλων των κατασχεμένων ακινήτων από τις τράπεζες και το δημόσιο στους ιδιοκτήτες τους από την περίοδο που ξεκίνησε η παγκόσμια οικονομική κρίση. Εξαίρεση και επανεξέταση των περιπτώσεων που η κατάσχεση ή δήμευση των ακινήτων έγινε για υποθέσεις εγκλημάτων του κοινού ποινικού διακαίου. -Έλεγχος του χρηματοπιστωτικού συστήματος από το δημόσιο και εθνικοποίηση των τραπεζών. Καλούμε όλους τους Έλληνες, να συμμετέχουν στην συγκρότηση ενός Πατριωτικού Μετώπου, με στόχο την επίτευξη της Εθνικής Λαϊκής Ενότητας, για την Εθνική Ανεξαρτησία.

 

 

ΚΥΠΡΟΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΠΟΡΕΙΑ

22 Μαρτίου 2013

Οι τελευταίες εξελίξεις στη Μεγαλόνησο καθιστούν σαφές, με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο, ότι τόσο η Κύπρος όσο και η Ελλάδα καλούνται να συνυπάρξουν, αυτή τη στιγμή, μέσα σε ένα περιβάλλον, το οποίο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί , τουλάχιστον, εχθρικό. Η Γερμανική Ευρώπη δεν υιοθετεί την ίδια ισότιμη στάση και συμπεριφορά για όλα τα μέλη της, δυναμιτίζοντας την προσπάθεια της συνύπαρξης των χωρών της Ένωσης. Μοναδικός στόχος της είναι η εθνική κυριαρχία των Γερμανών στον ευρύτερο γεωγραφικό χώρο της Ανατολικής Μεσογείου, ο οποίος στο άμεσο μέλλον θα αναβαθμιστεί σημαντικά, καθώς θα μετατραπεί στο σπουδαιότερο ενεργειακό κέντρο της Ευρώπης, αλλά και στον στρατηγικότερο κόμβο μεταφοράς των υδρογονανθράκων, συνδέοντας τα κοιτάσματα του Ισραήλ και της Κύπρου με τη μεγάλη αγορά της Γηραιάς Ηπείρου. Για να το πετύχει αυτό η Γερμανία έχει εξαπολύσει μια συντονισμένη επίθεση εναντίον του Ελληνισμού, επιδιώκοντας την πλήρη υποδούλωσή του. Οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας καλούνται, πλέον, να αποφασίσουν για το εάν θα συνεχίσουν να επιτρέπουν στη Γερμανία να κατευθύνει τις τύχες της χώρας μας ή όχι. Δυστυχώς το ΟΧΙ της Κυπριακής βουλής δεν στάθηκε ικανό να αφυπνίσει τις δυνάμεις του Ελλαδικού χώρου. Στο Πατριωτικό Κοινωνικό Κίνημα πιστεύουμε ότι ο χρόνος που έχουμε στη διάθεσή μας για να υψώσουμε το ανάστημά μας εξαντλείται επικίνδυνα. Οφείλουμε, επιτέλους, όλοι να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων, πριν να είναι πολύ αργά.

 

ΙΔΡΥΣΗ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

12 Μαρτιου 2013

Στις 11 Μαρτίου 2013, κατατέθηκε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, η δήλωση ίδρυσης και το Καταστατικό του Πατριωτικού Κοινωνικού Κινήματος. Είναι ο πρώτος πολιτικός φορέας που διοικείται από συλλογική ηγεσία.

 

 

ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΣΤΟ ΚΙΛΕΛΕΡ

6 Μαρτίου 2013

 

Το 1910 έλαβε χώρα η εξέγερση των αγροτών στο Κιλελέρ και σε άλλες πόλεις της Θεσσαλίας. Οι κολίγοι διεκδικώντας τα δίκαια δικαιώματά τους, άοπλοι διαδηλωτές, βρέθηκαν απέναντι σε ένοπλες δυνάμεις καταστολής, οι οποίες αιματοκύλησαν τον αγώνα τους. Ο τότε εκσυγχρονιστής πολιτικός Χαρίλαος Τρικούπης, ήταν αντίθετος με την διανομή της γης στους κολίγους γιατί δεν ήθελε να χάσει τους ξένους επενδυτές και την εισροή ξένου κεφαλαίου στην Ελλάδα. Δυστυχώς, η σημερινή πραγματικότητα που αφορά τους Έλληνες αγρότες δεν απέχει από εκείνη την εποχή. Η δουλοπρεπής Ελληνική τρικομματική κυβέρνηση, στο όνομα των επενδύσεων χαρίζει την αγροτική γη, με το σκάνδαλο του ξεπουλήματος της Αγροτικής Τράπεζας, στην οποία είναι υποθηκευμένη, στους σύγχρονους ξένους επενδυτές-τσιφλικάδες, μετατρέποντας τους Έλληνες αγρότες σε κολίγους. Το Πατριωτικό Κοινωνικό Κίνημα αλληλέγγυο στον αγροτικό κόσμο, προτείνει την δημιουργία Εθνικού Σχεδίου Αγροτικής Ανάπτυξης και μέσω της ενεργοποίησης της Σεισάχθειας την οριστική διαγραφή των χρεών των αγροτών προς τις τράπεζες και το Ελληνικό Δημόσιο.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΦΕΔΡΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ Ή ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΡΙΒΙΣΤΑΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ;

25 Φεβρουαρίου 2013 Με έκπληξη, ακούσαμε τον Πρόεδρο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ. Αλέξη Τσίπρα, να ανακοινώνει την επιτροπή εργασίας που θα ασχοληθεί με τις μεταρρυθμίσεις του κράτους, του πολιτικού συστήματος και την αναθεώρηση του Συντάγματος. Περιμέναμε από τον Πρόεδρο ενός κόμματος με ακτιβίστικη πολιτική του 4%, που οι πολιτικές συγκυρίες το εκτόξευσαν στο 27% τον Ιούνιο του 2012, μετατρέποντάς το σε εν δυνάμει κόμμα εξουσίας, να σεβαστεί την λαϊκή βούληση – εντολή για αλλαγή του κράτους, πολιτικού συστήματος, Συντάγματος. Αντ’ αυτού, βλέπουμε να ορίζεται επικεφαλής της εν λόγω επιτροπής ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, γνωστός για την πολιτική του λειτουργία στο «βρώμικο» πολιτικά 1989, ο οποίος επεδίωκε την διάλυση της ευρύτερης δημοκρατικής παράταξης, στην οποία, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, έχει κάνει πολιτικό «άνοιγμα», ο Αλέξης Τσίπρας. Άραγε, ο Νομικός Σύμβουλος και συνεργάτης οικογενειών μεγαλοεπιχειρηματιών, όπως Αλαφούζου (υπόθεση Ασπρονήσι – λαθραίο πετρέλαιο), Βαρδινογιάννη κ.λ.π., είναι δυνατόν να εκφράσει το λαϊκό αίσθημα για την αλλαγή του κράτους – πολιτικού συστήματος και την αναθεώρηση του Συντάγματος; Σε συνδυασμό με τη διαφαινόμενη – μεθοδευμένη υποψηφιότητα και σίγουρη εκλογή στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ., του υιού της Κας Γιάννας Δασκαλάκη – Αγγελοπούλου, οδηγούμαστε στο πολιτικό δίλημμα αν ο Αλέξης Τσίπρας είναι η τελευταία εφεδρεία του συστήματος ή επικίνδυνος πολιτικός αριβίστας. Το Πατριωτικό Κοινωνικό Κίνημα, καλεί όλους τους δημοκράτες πολίτες να συστρατευθούν στις τάξεις του και να αγωνιστούν για πραγματική αλλαγή του Συντάγματος – πολιτικού συστήματος – κράτους.

 

ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΕ ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

20 Φεβρουαρίου 2013

Την ώρα που η ανεργία στη χώρα μας έχει φτάσει στο εφιαλτικό ποσοστό του 27%, οδηγώντας σε πλήρη απόγνωση περισσότερους από 1.500.000 συνανθρώπους μας, η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, σε αγαστή συνεργασία με την Τρόικα, προκαλεί το λαϊκό αίσθημα για άλλη μια φορά, ανοίγοντας συζήτηση για περαιτέρω μείωση του κατώτατου μισθού των εργαζομένων. Την αρχή έκανε, ως «λαγός», ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου των Οικονομικών, προκειμένου να βολιδοσκοπηθούν οι αντιδράσεις του ελληνικού λαού, ενώ τη σκυτάλη πήρε ο επίτροπος Όλι Ρεν, σε μια προσπάθεια να μας πείσουν, για άλλη μια φορά, ότι οποιοδήποτε νέο τσεκούρωμα αποτελεί εντολή του ΔΝΤ και της Κομισιόν! Τίποτα από όλα αυτά δεν προκαλεί, πλέον, απορία. Η κατάρρευση της οικονομίας και η αδιέξοδη δημοσιονομική πολιτική, το μόνο που θα μπορούσαν από δω και πέρα να προκαλέσουν είναι ο εκμηδενισμός του εισοδήματος του ελληνικού λαού, η διόγκωση του αριθμού των ανέργων και η τελική διάλυση της χώρας. Για το Πατριωτικό Κοινωνικό Κίνημα η καθοδηγούμενη οικονομική πολιτική των κυβερνήσεων των μνημονίων μόνο δεινά μπορεί να προκαλέσει. Η λύση βρίσκεται στην ανατροπή της συγκεκριμένης πολιτικής και στη χάραξη μιας εθνικής στρατηγικής εξόδου από την κρίση. Όσο θα υπάρχει κυβέρνηση που θα είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία με τις εντολές του Βερολίνου η αντιστροφή του κλίματος θα παραμένει αδύνατη.

 

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ, ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ Α.Τ.Ε. ΚΑΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

8 Φεβρουαρίου 2013

Αφού πρώτα μετέτρεψε τη Βουλή των Ελλήνων σε γραφείο πρωτοκόλλησης των Γερμανικών Διαταγμάτων, με τα οποία διοικούν και ελέγχουν τη χώρα μας, η συγκυβέρνηση Ν.Δ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ παραιτείται και από το δικαίωμά της στην χάραξη Εθνικής Αναπτυξιακής Πολιτικής. Αντί να σκύψει πάνω από τα προβλήματα των ελλήνων αγροτών και να σχεδιάσει μαζί τους το μέλλον του κρίσιμου αυτού τομέα, το μόνο που κάνει είναι να προσπαθεί, εκμεταλλευόμενη τις κινητοποιήσεις τους, να ξεπλύνει το σκάνδαλο της πώλησης της Αγροτικής Τράπεζας αντί πινακίου φακής σε γνωστό επιχειρηματία και μαζί με αυτό και τις παράνομες υποθήκες της αγροτικής γης. Μόνο μια κυβέρνηση που θα αποτινάξει από πάνω της τα δεσμά του απεχθούς χρέους, των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων, καθώς και όλων των δεσμεύσεων που απορρέουν από αυτά, θα μπορέσει να θέσει τους δικούς της όρους ανάπτυξης και να οργανώσει το δικό της πιστωτικό μηχανισμό στήριξης του τομέα της αγροτικής παραγωγής και της διατροφής. Το Πατριωτικό Κοινωνικό Κίνημα συμπαρίσταται στους αγρότες και πιστεύει ότι μόνο με συντεταγμένους αγώνες και στόχους, οι οποίοι θα ενισχύουν την εθνική ανάπτυξη και αξιοπρέπεια, θα μπορέσουμε να βγάλουμε τη χώρα από τα αδιέξοδά της.

 

 

ΠΟΤΕ ΑΛΛΑ ΙΜΙΑ ΚΑΙ “ΓΚΡΙΖΕΣ ΖΩΝΕΣ”

31 Ιανουαρίου 2013

Έχουν χαραχθεί ανεξίτηλα στις μνήμες όλων μας κι ας έχουν περάσει δεκαεπτά χρόνια, η εθνική προδοσία της κυβέρνησης Σημίτη στο επεισόδιο των Ιμιών, με το ανεκδιήγητο «ευχαριστούμε τους Αμερικάνους» και τον τότε υπουργό Εξωτερικών Πάγκαλο, να αποποιείται την ύπαρξη της Ελληνικής σημαίας επί Ελληνικού εδάφους, με αποτέλεσμα να τεθούν οι βάσεις για την δημιουργία «γκρίζων ζωνών» στο Αιγαίο και να θυσιαστούν, εκτελώντας το καθήκον τους για την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας, οι τρεις Έλληνες αξιωματικοί: Βλαχάκος, Γιαλοψός και Καραθανάσης. Η απάντηση του Πατριωτικού Κοινωνικού Κινήματος, καθώς και του Ελληνικού λαού, απέναντι στα σχέδια της παγκόσμιας διακυβέρνησης δεν μπορεί να είναι άλλη παρά του σεβασμού των διεθνών συνθηκών, οι οποίες μας επιτρέπουν την επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα δώδεκα μίλια και την άμεση ανακήρυξη της ΑΟΖ. Το Πατριωτικό Κοινωνικό Κίνημα, τιμά την μνήμη των Ελλήνων αξιωματικών και δηλώνει ότι ποτέ δεν θα αναγνωρίσει τις «γκρίζες ζώνες» και θα αγωνίζεται πάντα μαζί με τον Ελληνικό Λαό για: Εθνική Ανεξαρτησία Εθνική Λαϊκή Ενότητα Λαϊκή Κυριαρχία Κοινωνική Αλληλεγγύη – Δικαιοσύνη

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ

14 Ιανουαρίου 2013

Αναφορικά με την εξέλιξη της υπόθεσης «Λίστα Λαγκάρντ», από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: Οι πολιτικές ευθύνες για την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ» που βαρύνουν, ανεξαιρέτως, όλες τις διαδοχικές Κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, καθώς και τους αρχηγούς τους που διετέλεσαν Πρωθυπουργοί, επί των ημερών των οποίων η λίστα άλλαζε διεύθυνση, χωρίς να αξιοποιείται προς όφελος του Ελληνικού Δημοσίου, είναι ανυπολόγιστες. Όσο πιθανότατα, ανυπολόγιστα είναι και τα έσοδα που θα εισέρρεαν στα κρατικά ταμεία από τη νόμιμη φορολόγηση των λογαριασμών, όσων βρίσκονται σε αυτή. Κάθε προσπάθεια της μνημονιακής συγχορδίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ να στήσει το σκηνικό της συγκάλυψης των εμπλεκομένων θα πέσει στο κενό. Ευθύνες υφίστανται και για κάθε κοινοβουλευτικό κόμμα που προσπαθεί να υφαρπάξει τις πολιτικές εντυπώσεις προκειμένου να εξασφαλίσει την εύνοια των πολιτών. Ευθύνες υφίστανται και για όποιον δίνει ή ζητά τη χείρα βοηθείας από τον άκρατο νεοφασισμό, λησμονώντας τις ιστορικές μνήμες του παρελθόντος. Οι ποινικές πτυχές της υπόθεσης έχουν κομβική σημασία για τη Χώρα και για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των Ελλήνων στους Δημοκρατικούς Θεσμούς. Για αυτό το λόγο, πρέπει να αναδειχθούν. Η καταδίκη όσων έβλαψαν με αξιόποινες πράξεις τον τόπο και τη νέα γενιά οφείλει να αποτελέσει εφαλτήριο της απεμπλοκής του Κράτους από τα συμφέροντα της άρχουσας οικονομικής τάξης, που λειτουργούν εις βάρος της ελληνικής κοινωνίας. Οφείλει, να πυροδοτήσει το ριζοσπαστικό μετασχηματισμό του Κράτους σε μια δίκαια ελεγχόμενη κοιτίδα δημοκρατίας. Ο αγώνας για Εθνική Ανεξαρτησία, Εθνική Λαϊκή Ενότητα, Λαϊκή Κυριαρχία και Κοινωνική Αλληλεγγύη – Δικαιοσύνη, συνεχίζεται.

 

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ

18 Δεκεμβρίου 2012

Ανακοίνωση του Πατριωτικού Κοινωνικού Κινήματος για την τιμή του πετρελαίου Εφαρμόζοντας πιστά τις έξωθεν εντολές, η κυβέρνηση συμπαρατάχθηκε με την απόφαση για εμπάργκο στο Ιράν. Οι συνέπειες της απόφασης αυτής και δεδομένης της θέσης του Ιράν για αντίποινα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όλοι γνώριζαν ότι θα ήταν αρνητικές για τη χώρα μας, από τη στιγμή που ήταν η μοναδική χώρα η οποία μας πουλούσε με πίστωση, ενώ κάλυπτε περίπου το ένα τρίτο των αναγκών μας. Σε αυτή τη κρίσιμη στιγμή για την χώρα μας απουσίασαν οι φωνές που θα απαιτούσαν αντισταθμιστικά οφέλη. Η λύση ήταν εύκολη, μεταφέροντας αθόρυβα την ευθύνη για τη θέρμανση στους έλληνες πολίτες, με την μεγάλη άνοδο στην τιμή των καυσίμων και στο πετρέλαιο θέρμανσης, αναγκάζοντάς τον να προβεί σε έκτακτα έξοδα για την αγορά θερμαστρών.   Η απεγνωσμένη προσπάθεια των πολιτών για την επιβίωσή τους από το κρύο, οδήγησε σε κάθε είδους λύσεις τα αποτελέσματα των οποίων φαίνονται σήμερα με την αύξηση της περιβαλλοντικής ρύπανσης, ειδικά στις μεγάλες πόλεις. Οφείλουμε να σταματήσουμε την πολιτική της υποτέλειας και της εξάρτησης, οι οποίες μόνο δεινά μπορούν να φέρουν στη χώρα

 

 

ΦΕΤΟΣ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

15 Νοεμβρίου 2012

poreia Είναι ηλίου φαεινότερο ότι η σε διατεταγμένη υπηρεσία κυβέρνηση  κάνει ότι μπορεί ώστε να κερδίσει χρόνο, με στόχο την ολοκλήρωση της διάλυσης της χώρας.

Οι χαριστικές παραχωρήσεις της περιουσίας του Ελληνικού λαού σε ημετέρους, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες της Γερμανικής κυβέρνησης, τονίζουν κάθε μέρα ποιος κυβερνάει αυτό τον τόπο.

Ως λαός, βιώνοντας τη σημερινή ιδιότυπη κατοχή, οφείλουμε να στρέψουμε το βλέμμα στους σημερινούς κατακτητές και να συγκεκριμενοποιήσουμε τους στόχους μας. Δεν αρκούν συγκεντρώσεις για να μετρήσουμε τη μαζικότητα αλλά πρέπει να προσδιορίζουμε και τους στόχους.

Η πορεία του Πολυτεχνείου φέτος θα πρέπει να σηματοδοτήσει ότι δεν είναι μια ακόμη απλή επέτειος μνήμης.

Η πορεία φέτος θα πρέπει να έχει κατεύθυνση τη Γερμανική Πρεσβεία, όπου και θα γίνει  γνωστό ότι ο Ελληνικός λαός  είναι έτοιμος για το νέο μεγάλο ΟΧΙ.

Advertisements